Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid igen finom ezüstrészecskékből álló, tiszta vizes oldat. A jó minőségű ezüstkolloid oldatban még hosszabb állás után sem látható semmilyen zavarosodás, kicsapódás vagy üledék. Nem tartalmaz vegyszert, stabilizátort, kötőanyagot, festéket vagy bármilyen más adalékanyagot. Belsőleg és helyileg egyaránt alkalmazható.

Az ezüstkolloid hatását ahhoz hasonlíthatjuk, mintha egy kiválóan működő második immunrendszer létezne bennünk. A  baktériumokba, vírusokba, gombákba és élősdikbe kerülve gátolja azoknak az enzimeknek a hatását, amelyek az egysejtűek anyagcseréjében vesznek részt, így a kórokozó pusztulását okozza. A vírusok fehérjeburkába behatolva károsítja azok szerkezetét,
megakadályozza szaporodásukat, és elősegíti kiürülésüket a szervezetből. Az ezüstkolloid több mint 600-féle kórokozó elpusztítására
képes. Elsősorban a vékonybélből szívódik fel, így nem károsítja a vastagbélben élő, szervezetbarát baktériumokat.

Környezetfertőtlenítő, betegségmegelőző hatásán kívül konkrét betegségek gyógyítására, illetve a gyógyulás elősegítésére is használható. Hozzájárul a bőr és más finom szövetek regenerálódásához, sterilen tartja azokat, továbbá meggyorsítja a csontok újraképződését, az átlagoshoz képest kétszer gyorsabb csontgyógyulást eredményezve.

Atomszerkezetéből adódóan helyreállítja a máj anatómiai szerkezetét, erősíti működését, fokozza a méregtelenítést.

Az Ezüstkolloid ásványi anyag szerepe

Gyakorlatilag valamennyi fertőzéses betegség, gyulladás esetén javasolt a használata – legyenek azok akár a test belsejében, akár a bőrön. Néhány, leggyakrabban előforduló betegség, amelynél belsőleg sikerrel alkalmazható: nátha, influenza, allergia, szénanátha, légúti fertőzések, orrmelléküreg-problémák, tüdőgyulladás, Staphylococcus és Streptococcus fertőzések, ízületi panaszok, reuma, Lyme-kór, gyomorfekély, nyirokérgyulladás, agyhártyagyulladás, cukorbetegség, malária, lepra, nemi betegségek.

Külsőleg használható a következő betegségeknél és problémáknál: gombás fertőzések, szemgyulladás (kötőhártya-gyulladás), fülgyulladás, szájnyálkahártya-fertőzések, herpesz, szemölcs, égés vagy fagyás, bőrfarkas, pattanások, ótvar, skarlát, sérülések.

Kiválóan hat túlzott napozás, leégés esetén. Hajra alkalmazva csökkenti a korpásodást.

Jó tudni az Ezüstkolloid ásványi anyag felhasználását illetően

Használható közvetlenül szájon át, valamint gargarizálásra, torokgyulladásnál, száj nyálkahártya- és fogínypanaszoknál száj öblítéssel vagy szórófejes palackból befújva.

Belsőleges alkalmazás esetén tartsuk minél hosszabb ideig a szánkban, öblögessünk vele, mielőtt lenyeljük.

Szemgyulladásban szemcseppként, bőrbajoknál borogatással, hüvelyfertőzésnél irrigálással (szükséges mértékben hígítva) vihetjük az érintett felületre.

Vágott vagy nyílt sebre, horzsolásra, szemölcsre közvetlenül alkalmazható, vagy pár cseppet tehetünk belőle egy kis kötszerre, sebtapaszra. Befújhatunk vele viszkető bőrfelületet, pattanást, szúnyogcsípést, bármilyen bőrbetegséget, ekcémát.

Az ezüstkolloidot állatoknak is adhatjuk, jól alkalmazható élelmiszerek tartósítására, a hűtőszekrény szagtalanítására is. A gyümölcsöt, zöldséget fújjuk be vele, így megakadályozzuk a penészedést és a rothadást.