Amit a szintetikus vitaminokról tudni érdemes

A szintetikus vitaminok, amiket ma majdnem minden egyes gyógyszermárkában forgalmaznak, veszélyesek lehetnek az egészségünkre.

Például a C vitamin (ascorbic acid) szintetikus formája megvastagíthatja az szív artéria falait 2.5-szörösen, ami szívbetegséghez vezethet.

Az A, E, B, stb. vitaminok szintetikus formája is legalább ennyire veszélyes lehet. A legtöbb piacon levő vitamin, amit most gyártanak, inkább szintetikus vitamint tartalmaz, mint teljes vitaminokat, amit zöldségből vagy gyümölcsből nyernek, mivel a szintetikus vitaminokat olcsóbb előállítani.

A vitaminok alapvetőek az anyagcseréhez, növekedéshez és az élethez. Kutatások szerint a mai tápanyagban hiányos ételek miatt minden embernek szüksége van multivitaminokra. Ellenkező esetben a testünknek kell pótolnia a tápanyag hiányát. Sok ember elkerülhette volna a szívbetegséget, cukorbetegséget, rákot, és más betegségeket, hogyha megfelelő táplálkozásban lett volna részük. De nem minden vitamin tesz jót nekünk.

Annak érdekében, hogy a szervezetünk fel tudja szívni és fel tudja használni a vitamint, a vitamin minden részére szükség van. Ahhoz, hogy a testünk fel tudja szívni például a C vitamint (aszkorbin sav), a szervezetnek be kell szereznie az egész ételkomplex többi részét úgy, hogy “elrabolja” a saját kollagén szövetéből a hiányzó elemeket, még inkább kimerítve így a test vitaminkészletét.

A tört vitaminok (szintetikus vitaminok) kialakítanak egy kábítószer szerű reakciót a szervezetben, és kimutatták, hogy megnöveli a rák, a születési hibák és szívbetegségek kockázatát. Ezek serkentik az idegsejtek működését, kiváltják az eufória és az energia pillanatnyi megnövekedését, de hosszú távú kárt okoznak a testnek. Teljes ételvitaminokra van szükség, olyanokra, amelyek nem rabolják el a szervezetből az értékes tápanyagot, de ellátják az egyedi sejteket tápanyaggal, ezeket pedig a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendben lehet megtalálni.